El Galliner

Finished 29 / 06 / 2022
Funded!
Received
€ 4.104
Minimum
€ 3.976
Optimum
€ 5.695
85 Co-financiers

Contributing € 10

Print Residents

Rebràs un print original d'una de les residents de El Galliner

> 14 Co-financiers

Contributing € 15

La bossa totebag de El Galliner

Rebràs una bossa de tela original de El Galliner

> 09 Co-financiers

Contributing € 25

El pack print + la bossa totebag de El Galliner

Rebràs el pack que inclou la bossa de tela original, un print original d’una de les residents.

> 16 Co-financiers

Contributing € 35

SÒCIA per un any

Amb aquesta aportació et pots fer sòcia per un any de El Corralito i formar part de la nostra comunitat

> 09 Co-financiers

Contributing € 50

Aportació El Galliner +50

Rebràs el pack que inclou la bossa de tela original i dos prints originals d’algunes de les residents de El Galliner
![](loading image...)

> 14 Co-financiers

Contributing € 100

Aportació El Galliner +100

Rebràs el pack que inclou dues bosses de tela originals, quatre prints original d’algunes de les residents de El Galliner i un sopar únic amb tot l’equip del Corralito
![](loading image...)

> 05 Co-financiers

Contributing € 200

Aportació El Galliner +200

Rebràs el pack que inclou dues bosses de tela originals, tots els prints originals de les nostres residents de El Galliner i un sopar únic amb l’equip del Corralito
![](loading image...)

> 01 Co-financiers

Contributing € 300

Aportació El Galliner +300

Rebràs el pack que inclou dues bosses de tela originals, tots els prints originals de les nostres residents de El Galliner, un sopar únic amb l’equip del Corralito i dues entrades per un espectacle del Corralito dins del Festival TNT.
![](loading image...)

> 00 Co-financiers

About this project

Rehabilitem El Galliner espai de creació de les artistes residents de Terrassa!
Needs Infrastructure Minimum Optimum
Safreig
Necessitem un safareig perquè les artistes el puguin utilitzar per la seva pràctica artística
€ 2.898
Porta oficina residents
Ens falta una porta per a l’oficina de les residents ja que no hi ha estat mai.
€ 242
Mural porta
Tenim una porta d’entrada molt gastada i que no ressalta gens. Ens agradaria poder fer un mural a la porta per poder visibilitzar l’espai, ja que no podem pintar la façana.
€ 600
Teles per separar l'espai
Al tenir un espai únic i diàfan necessitem teles per poder separar l’espai i oferir a les residents intimitat durant les seves hores de treball
€ 200
Needs Material Minimum Optimum
Funda pel sofà
Totes les que heu visitat l'espai segurament us heu enamorat del nostre sofà, i és perquè el volem seguir mantenint així de guapo, que necessitem amb urgència una funda per vetllar pel seu bon estat
€ 50
Material per la Cuina
Necessitem utensilis de cuina perquè les residents puguin menjar al centre i una nevera nova
€ 95
Totebags
Producció de les totebags que oferim com a recompensa del crowdfunding
€ 400
Penjadors
Volem tenir uns penjadors per a les residents i les visitants per poder deixar les seves jaquetes mentre utilitzen les pai o ens visiten.
€ 20
Website
Costos de manteniment de la web, el plugin, el mailchimp, entre d’altres.
€ 100
Separadors de l'espai
Per tal de vetllar per la intimitat de creació de les artistes que ho requereixin necessitem uns separadors d’espai que delimitin la nau central
€ 100
Impressió de material gràfic
Impressió de material gràfic (flyers, cartells, enganxines, QR) per tal de visibilitzar les activitats que organitza el centre durant l’any
€ 50
Material digital
Compra d’un projector i el seu suport per a les activitats que organitza el centre durant l’any.
€ 100
Needs Task Minimum Optimum
Disseny de les totebags
Necessitarem una persona que elabori el disseny de les totebags que oferim com a recompensa
€ 200
Costos adicionals - despeses distribució
La producció i distribució de les recompenses individuals suposen costos addicionals dels serveis que ens faciliten la gestió.
€ 313
Residència
Oferir una beca de residència gratuïta per a una artista durant tres mesos
€ 327
Total € 3.976 € 5.695
Necessary
Supplemental

General information

Actualment El Galliner es troba en funcionament, per una banda hi ha artistes que utilitzen l'espai de creació com a residents estables, i per l’altra banda, s’utilitza per a dur a terme diferents projectes i activitats.

Pel que fa a l’equip impulsor del projecte, per una banda, el formem un conjunt de voluntàries i una treballadora contractada temporalment que gestionem el centre, les activitats i vetllem pel bon funcionament de l’entitat, i per l’altra banda, comptem amb el suport d’una comunitat sòlida i activa de sòcies que formen part de l’entitat i són l’òrgan màxim de decisió d’aquesta. Es celebra com a mínim una trobada a l’any amb les sòcies per tal d’avaluar les activitats dutes a terme pel centre i plantejar noves accions del pròxim curs.

Algunes de les activitats i propostes artístico-culturals que s’han dut a terme al llarg de la trajectòria han estat els següents:

 • Programa de residències
  Les residències artístiques estan adaptades a les diferents modalitats i a les necessitats de cada artista. Les persones residents tenen accés a l’espai, serveis i materials necessaris, i a també a un acompanyament per part del Corralito.

 • Projectes de mobilitat juvenil europea
  Inhibition Project (2018, Aarhus, Dinamarca), en el qual es van seleccionar 6 artistes de diferents entitats d’arreu d’Europa perquè compartissin i creessin mitjançant diversos tallers artístics una exposició col·lectiva al centre.

Contemporary and Community Art (2019, Zebegeny, Hongria), en col·laboració amb La Víbria Intercultural i l'entitat hongaresa Ctrrl+V, on diverses joves europees van realitzar projectes artístics amb els quals compartir i aprendre coneixements artístics les unes de les altres.

 • Cicle d'exposicions: La Qlectiva
  Exposicions itinerants enfocades a la difusió i la promoció de la creació jove contemporània, col·lectius artístics i formacions musicals de la ciutat de Terrassa i de la província de Barcelona. Compta amb més de 20 edicions des de l'any 2015, que s'han dut a terme a diferents espais de la ciutat.

 • Programa Corralito x Festivals
  Col·laboració amb festivals de la ciutat com el Festival TNT, el Festival Latent, el Festival Emociona, entre d’altres. Aquesta relació entre el festivals i el centre busca enfortir una xarxa cultural més forta per a la ciutat.

 • Programes de formació
  Projecte Sinapsis: un programa anual de formacions i tallers de diferents tècniques i llenguatges artístics (pintura figurativa, collage, antotípia, dibuix 3D, art digital, muralisme, photoshop, ceràmica, entre altres). Els tallers són de participació oberta i es faciliten tots els materials necessaris, per tal de fomentar l'accessibilitat i la igualtat d'oportunitats per a totes les joves de la ciutat (de 1r i 2n de batxillerat).

Programa ART IT OUT: Projecte generat per sòcies del Corralito, Alejandro García i un grup motor de companyes de Polònia, Turquia i Itàlia. Emmarcat dins dels programes d’intercanvi juvenil d'Erasmus+, com a formació en l'àmbit de la mobilitat juvenil. L’activitat tindrà la durada d'una setmana i es rebran a totes les participants a l'espai El Galliner per desenvolupar formacions concretes amb talleristes de la ciutat com Majara Studio, Tub d'Assaig o L'Embarral. Una vegada realitzades les formacions s'aplicaran com a prova pilot amb un grup concret de joves de l'esplai La Fàbrica.

 • Esdeveniments i exhibicions
  Galliner Open: cicle d’esdeveniments puntuals que suposin una oferta cultural variada per a la ciutat i donin sortida als projectes vigents a l’espai. Es busca crear interaccions que donin a conèixer a l’entitat alhora que generin propostes culturals innovadores i accessibles.

La formalització de l'espai El Galliner i aconseguir un espai digne on vetllar perquè aquest projecte sigui sostenible i únic a la ciutat és la nostra principal voluntat. És per aquest motiu que volem arribar a l’objectiu econòmic que ens permeti aconseguir un espai que serveixi per a realitzar totes les activitats esmentades anteriorment i també oferir, un espai confortable de trobada per a les joves artistes i creadores de la ciutat.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

El Galliner està pensat com un projecte alternatiu; com un espai col·lectiu de creació artística i trobada dins de El Corralito, el primer i únic Centre de Creació Artística contemporània de Terrassa.

El projecte neix d’un conjunt d’artistes amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de les joves amb interessos artístics i al sector cultural de la ciutat. Té per objectiu facilitar la participació conjunta entre les diferents artistes de la ciutat de Terrassa, per tal d’articular una xarxa cultural i artística, promovent la creació, el desenvolupament i la difusió de les arts. A més, també treballem per enfortir el teixit comunitari de les arts i la cultura a la ciutat de Terrassa, participant i col·laborant amb diferents espais de l'àmbit de la cultura, i també amb projectes i plataformes ciutadanes.

De manera que els objectius específics que es volen assolir són els següents:
Promocionar els recursos relacionats amb l'art de Terrassa.
Donar suport a la creació i difusió artística.
Generar un espai multidisciplinari per les artistes que obrir nous camins en la recerca i l'experimentació de l'art contemporani.
Fomentar la pràctica col·laborativa en la creació artística amb un compromís social i ambiental.
Potenciar la xarxa d'entitats del món de l'art i la cultura de la ciutat de Terrassa.
L’espai en el qual viu el Galliner porta alguns anys en ús, però té importants mancances: tenim trencades algunes finestres i portes de l’espai, no tenim un safareig perquè les artistes el puguin utilitzar per realitzar la seva pràctica, ens falta un aïllament del sostre i de l’espai que protegeixi la nau del fred o la calor, requerim mobiliari auxiliar, tant per a la cuina, com per a l’espai en general, entre d’altres.

campanula-5.jpeg code-dava.jpg

Why this is important

El que ens motiva per engegar aquest micromecenatge és el desig de tenir un espai de creació artística digne, funcional i acollidor i donar així resposta a una necessitat real de la ciutat de Terrassa.

En els darrers anys la comunitat de socis i sòcies de El Corralito ha crescut força i els programes de residències han incrementat. Ara bé, ens agradaria molt poder oferir l'oportunitat de residir a totes aquelles creadores a qui la seva economia no els permet aportar una quota mensual però que, per la seva presència i compromís amb el projecte, podrien formar part del mateix.

Durant aquests anys de creixement, s'ha estat fent un ús continuat de la sala principal, malgrat la manca de recursos que aquesta presenta. L'ús de la sala ha estat autogestionat per les voluntàries responsables de l'organització del centre i conseqüentment, dels diferents projectes que s’han dut a terme. En aquest sentit, volem posar en valor l'aprenentatge col·lectiu que ha suposat cuidar col·lectivament d’aquest espai, pel que fa a les voluntàries i les artistes residents que han participat d’aquest. A més, ens agrada la idea que possiblement si assolim l’acondicionament de la sala principal aquest fet ens podria obrir noves possibilitats d'ús de l'espai i alhora, convidaria molt més la participació de les joves de la ciutat amb el projecte.

La nostra motivació és poder arribar a oferir un espai que sigui acollidor, funcional, còmode i digne per a la creació d’artistes joves. Un espai en el qual es reconèixer la tasca de les creadores artístiques i un punt de trobada per a totes les persones interessades en el món de l’art i la cultura crítica. Tenir un espai físic com aquest en una ciutat com Terrassa és de vital importància per tal de vetllar pel teixit cultural i artístic de la zona, evitant així l’emigració de joves artistes a altres ciutats més ben equipades.

q12-3.jpg 7-153.jpg

Team and experience

Les voluntàries que duem a terme tota la gestió, manteniment, organització i programació del centre, som les persones que impulsem aquest goteo. Totes, tenim diferents experiències personals que es complementen en la tasca de gestionar el centre. A més, la gran majoria tenim força experiència en gestionar recursos comunitaris i en treballar en equip.

Malgrat tot, com que el Centre de Creació Artística El Corralito és una associació, i , per tant, el màxim òrgan de decisió és l'Assemblea General on totes les sòcies hi són representades en veu i vot. Parlem d’una assemblea oberta a tothom que s’hi vulgui adherir, la qual decideix quines activitats es duran a terme i quines no al centre, i són les persones que valoren el treball dut a terme per l’equip d’oficina any rere any.

equipcorralito.jpeg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Partnerships for the Goals

  Revitalize the global partnership for sustainable development